“Gröna bakterier” eko-städar i Mumbai

Biologiska rengöringsmedel håller rent, tar bort lukt, spar vatten och skonar miljön!

Terminal 2 på Mumbai International Airport städas med biologiska rengöringsmedel! Golv, ytor, toaletter och urinoarer hålls rena och luktfria med hjälp av aktiva mikroorganismer – som arbetar dygnet runt. Det innebär att 400 000 kvadratmeter flygplats nu städas mycket hållbart och miljövänligt.

Mumbai är Indiens folkrikaste stad – med över 12 miljoner innevånare – samt landets ekonomiska och kulturella centrum. Genomströmningen i flygplatsen är mycket hög. Ungefär 90,000 personer anländer eller avreser därifrån varje dag. Det är lätt att förstå svårigheten med att hålla 200 offentliga toaletter och andra utrymmen kontinuerligt rena och fräscha.

Det är också lätt att förstå den initiala tveksamheten inför att ersätta kraftfulla kemikalier med miljövänlig bioteknik. Skulle dessa bakterier och deras enzymer överhuvudtaget göra någon nytta?

Absolut! skulle det visa sig.

Gynnsamma bakterier spar vatten samt ersätter kemikalier och parfym

Rengöringsmedel som innehåller ammoniak-ätande Bacillus-sporer håller mer effektivt rent än någon annan tidigare prövad lösning. “Vi använder inte citrongräs eller lavendel eller någon annan eterisk olja för att dölja lukterna. Den ammoniak som genereras genom ansamlingen av urea omvandlas av bakterierna till kväve så snart toaletterna används.”, berättar en talesperson för flygplatsen. Även lab-tester bekräftar att toaletterna verkligen är renare.

Den miljövänliga flygplatsterminalen är den första i landet att överge kemikalier till förmån för skonsamma biologiska lösningar. Förhoppningsvis följer fler efter! Ekostädningen spar nu 100 000 liter vatten varje dag, bara i denna enda terminal. 

Vi på Bioteria använder redan samma typ av mikroorganismer i fettavskiljareavfallsutrymmen och storköksventilation – och vi har gjort det i över 20 år; överallt där fett och smuts ansamlas och lukt uppstår. På så sätt har vi hjälpt till med att minska både samhällets kemikalieanvändning och koldioxidutsläppen från tunga tömningstransporter. Tillsammans – och med bioteknikens hjälp! – kan vi åstadkomma en betydligt grönare framtid.

För att veta mer om våra biosystem

Kontakta oss!

 

P.S. Den som vill ekostäda sitt hem redan idag kan med fördel vända sig till Pure Effect – ett svenskt företag som erbjuder hållbara probiotiska städprodukter.

  

Dela på sociala medier

Tillsammans med våra kunder får vi samhällets kretslopp att flöda

Luleå kommun övergår till en hållbar fetthantering

För att komma ner till noll i klimatpåverkan till år 2040 har Luleå kommuns infrastruktur- och serviceförvaltning u […]

Läs mer

Runö Möten & Events skapar en hållbar mötesplats

En kort biltur från Åkersberga centrum, vid Näsuddens naturreservat norr om Stockholm, ligger Runö Möten & Even […]

Läs mer

Telge Fastigheter gör Södertälje till en mer hållbar kommun

I Södertälje bedrivs ett aktivt arbete för att förbättra kommunen inom hållbarhet och miljö. 2023 slutade Södert […]

Läs mer

Stora Skuggans Värdshus – restaurangen med ett riktigt kretsloppstänk

Ute vid Norra Djurgårdens grönskande parkområden ligger Stora Skuggans Värdshus. Här har Carola Magnusson i många […]

Läs mer

Senaste nytt inom Bioteria och utvecklingen av miljöteknik

Bioteria presenterar ett nytt varumärke

23.12.13

Go Green under Black Week

23.11.06

Charlotta Buch presentera bioteknik på Almedalen 2023

Bioteria lyfter det dolda fettproblemet på Almedalen

23.07.03