Produkt

Fristående miljöhus

Om Fristående miljöhus

Flexibelt miljöhus för en kostnadseffektiv källsortering

Bioterias fristående miljöhus och det biologiska luktbekämpningenssystemet ORS Biosystem erbjuder en helhetslösning på problem med platsbrist, opraktiskt planlösning och otrevliga lukter.

Bioterias Biobod är ett fristående miljöhus med smidiga lösningar på alla de problem som närmast undantagslöst uppstår i traditionella avfallsutrymmen. Luktkontroll och hygien hanteras med hjälp av bioteknik, som helt ersätter kemikalier, kyla och ozon.

Vi hjälper dig – snabbt, billigt och enkelt!

Uppförandet av ett miljöhus kan snabbt utvecklas till en komplicerad och kostsam affär

Bioteria underlättar processen för privata och kommunala fastighetsägare och beställare som snabbt vill se ett miljöhus på plats, utan att behöva sätta sig ini formella krav eller anlita era olika aktörer. Bioteria tar överansvaret för projektet, från planeringsstadiet till färdigställt miljöhus – och vi tar därefter över ansvaret för dess funktion och luktkontroll.

Ladda ner vår guide så får du en bra bild över alla fördelar med att välja Bioterias Biobod.

Snabb leverans

Monteras under 2 dagar, ingen byggarbetsplatsetablering krävs.

Trivsam arbetsmiljö

Skjutdörr utan tröskel för enklare kärl hantering.

Luktfritt

Luktfritt med bioteknologisk luktknotroll.

Solceller

Självförsörjande på på el med solceller. Ingen elinstallation krävs.

Skadedjursäkert

Skadedjur hålls borta tack vare genomtänkt konstruktion.

Brandsäker

Brandskyddsklassade material.

Vad ingår i Bioterias Biobod

Hållbara material

När hållbarhet och miljö står i centrum bör givetvis även byggnaden där miljöarbetet utförs vara hållbar. Bioboden är byggd i miljövänliga och och återvinningsbara material.  Väggarna är underhållsfria och motstår både hårt klimat och klotter, vilket minskar behovet av rengöringskemikalier. Strukturen består av cederträ som är motståndskraftigt mot röta och fungerar avskräckande på insekter.

Luktkontroll

Organiskt avfall – matrester, komposterbart, slattar i diverse förpackningar, använda blöjor – börjar genast brytas ner av mikroorganismer. Detta resulterar snabbt i ”lukten av sopor”. Kemikalier och ozon är vanliga sätt att bekämpa lukt. Andra är parfymer eller kylaggregat. Samtliga dessa metoder kan ersättas med miljövänlig bioteknik.

Den biologiska metoden innebär att rengöring och luktbekämpning utförs med hjälp av levande mikroorganismer och de enzymer de producerar. 

Drift och underhåll

Bioboden i sig själv kräver endast ett minimum av underhåll. Biosystemet, som håller lukten borta, underhålls av Bioteria inom ramen för ett drift- och underhållsprogram. Bioboden är självförsörjande på el via solceller.

Tillval

Bioterias Biobod har ett standardutförande men självklart kan Bioboden anpassas utifrån dina unika behov! Ett av tillvalen är tak av sedum.

Sedumtak är inte bara estetiskt vackert utan ger även vinster för miljön. Växterna hjälper till att hantera dagvatten, det gröna taket skapar isolation och inte minst våra insekter och pollinatörer som får en naturlig plats i staden. Alla dessa värden stämmer väl överens med Bioterias för övrigt miljöanpassade helhetslösning för avfallsstationer.

Tillsammans med våra kunder får vi samhällets kretslopp att flöda

Luleå kommun övergår till en hållbar fetthantering

För att komma ner till noll i klimatpåverkan till år 2040 har Luleå kommuns infrastruktur- och serviceförvaltning u […]

Läs mer

Runö Möten & Events skapar en hållbar mötesplats

En kort biltur från Åkersberga centrum, vid Näsuddens naturreservat norr om Stockholm, ligger Runö Möten & Even […]

Läs mer

Telge Fastigheter gör Södertälje till en mer hållbar kommun

I Södertälje bedrivs ett aktivt arbete för att förbättra kommunen inom hållbarhet och miljö. 2023 slutade Södert […]

Läs mer

Stora Skuggans Värdshus – restaurangen med ett riktigt kretsloppstänk

Ute vid Norra Djurgårdens grönskande parkområden ligger Stora Skuggans Värdshus. Här har Carola Magnusson i många […]

Läs mer

Boka ett möte eller en kostnadsfri demo

Vill du veta mer om biokonvertering och hur Bioteria kan hjälpa dig och din verksamhet? Ta då kontakt med oss, vi ser fram emot att träffas!

Kontakta oss
1
2
3
4
5

Vi erbjuder produkter och tjänster inom tre områden

AvloppsteknikMiljövänliga fettavskiljare, matavfallssystem, pumpstationer och reningsverk för alla verksamheter.Till Avloppsteknik
AvfallsteknikFristående miljöhus och kostnadseffektiva helhetslösningar för en modern och hållbar källsortering.Till Avfallsteknik
StorköksventilationSmarta helhetslösningar och produkter för en resurssnål och energieeffektiv storköksventilation.Till Storköksventilation

En hållbar framtid bygger på gröna kretslopp, där vi tar hand om det vi lämnar efter oss. I 25 års tid har vi på Bioteria hjälpt kunder att byta ut gamla fett- och avfallssystem till kostnadseffektiv och miljövänlig teknik.

På Bioteria arbetar vi längs hela värdekedjan inom fett- och avfallshantering. Från produktutveckling, rådgivning och projektering till installation, drift och underhåll.

Våra produkter bygger på naturliga processer fria från kemikalier. Det innebär att stora besparingar kan göras för miljön, samtidigt som det minskar behovet av drift och underhåll.

Idag hjälper vi kommuner och fastighetsbolag, restauranger, hotell och andra anläggningar runt om i Sverige som alla valt att nyttja fördelarna med miljöteknik.