Produkt

Biologisk luktkontroll

Om Biologisk luktkontroll

Luktfria soprum utan kyla eller ozon

I avfall pågår en förruttnelseprocess, det är helt naturligt, men processen luktar illa. Det är luktproducerade bakterier som är källan till problemet. ORS BioSystem är ett biologiskt system som bekämpar lukten genom att tillföra en gynnsam, levande bakteriekultur.

Resultatet blir ett luktfritt, hygieniskt soprum med minimal miljöpåverkan.

PRODUKTER

ORS BioSystem

Hur fungerar ORS BioSystem?

Effektiva bakterier som eliminerar dålig lukt

Med bioteknik kan vi eliminera de odörproducerande bakterier som naturligt uppstår när organisk material bryts ner. Det innebär att vi tar bort lukten direkt från källan, där den uppstår. Bakterierna i den biologiska produkten är särskilt utvalda för sina unika egenskaper att bryta ner fett och organiskt material utan att producera illaluktande ämnen. De är även utvalda för sin förmåga att förbli aktiva under varierande förhållanden. De motstår kyla; bioprodukten kan frysa och bakterierna återupptar sitt arbete på nytt när den tinar upp. Genom att tillföra rätt sorts bakterier försvinner luktproblemet -och de oönskade och odörproducerande bakterierna förhindras från att åter etablera sig.

Resultatet blir ett luktfritt, hygieniskt soprum med minimal miljöpåverkan.

Installation och driftsättning

ORS BioSystem består av en biologiskt aktiv produkt, spraymunstycken som placeras över sopkärlen samt ett styrskåp som reglerar doseringen av den biologiska produkten. ORS BioSystem kan installeras i alla avfallsutrymmen och fristående miljöhus. Systemet dimensioneras utifrån din verksamhet oh behov och installeras av utbildade teknikerinstalleras av utbildade tekniker

Drift och underhåll

Vi tar ansvar för att ditt avfallsrum förblir hygieniskt och luktfritt. Genom vårt skräddarsydda drift- och underhållsprogram – ORS BioMaintenance Program – genomför vi regelbunden servicebesök och säkerställer funktionen. Du kan känna dig trygg med att ditt avfallsrum förblir luktfritt.

Spar pengar, miljö och driftbekymmer!

Vår målsättning är även att alltid göra den miljövänliga tekniken ekonomiskt lönsam för våra kunder. Med Bioterias biologiska behandling – kombinerat med teknik och ett gediget drift- och underhållsprogram – får du en kostnadseffektiv lösning, luktfri avfallshantering och minskade driftbekymmer. Dessutom är du med och bygger ett hållbart samhälle.

Tillsammans med våra kunder får vi samhällets kretslopp att flöda

Luleå kommun övergår till en hållbar fetthantering

För att komma ner till noll i klimatpåverkan till år 2040 har Luleå kommuns infrastruktur- och serviceförvaltning u […]

Läs mer

Runö Möten & Events skapar en hållbar mötesplats

En kort biltur från Åkersberga centrum, vid Näsuddens naturreservat norr om Stockholm, ligger Runö Möten & Even […]

Läs mer

Telge Fastigheter gör Södertälje till en mer hållbar kommun

I Södertälje bedrivs ett aktivt arbete för att förbättra kommunen inom hållbarhet och miljö. 2023 slutade Södert […]

Läs mer

Stora Skuggans Värdshus – restaurangen med ett riktigt kretsloppstänk

Ute vid Norra Djurgårdens grönskande parkområden ligger Stora Skuggans Värdshus. Här har Carola Magnusson i många […]

Läs mer

Fördelar med ORS BioSystem

Lägre kostnad utan kyla, kemikalier eller ozon.

Med ORS BioSystem kan du motverka luktproblem utan att använda kostsam kyla, kemikalier eller ozon.

ORS BioSystem är ett biologiskt system som bekämpar lukten genom att tillföra en gynnsam, levande bakteriekultur. Den biologiska produkten innehåller levande bakterier som är ofarliga för människor, djur och miljö.

Boka ett möte eller en kostnadsfri demo

Vill du veta mer om biokonvertering och hur Bioteria kan hjälpa dig och din verksamhet? Ta då kontakt med oss, vi ser fram emot att träffas!

Kontakta oss
1
2
3
4
5

Vi erbjuder produkter och tjänster inom tre områden

AvloppsteknikMiljövänliga fettavskiljare, matavfallssystem, pumpstationer och reningsverk för alla verksamheter.Till Avloppsteknik
AvfallsteknikFristående miljöhus och kostnadseffektiva helhetslösningar för en modern och hållbar källsortering.Till Avfallsteknik
StorköksventilationSmarta helhetslösningar och produkter för en resurssnål och energieeffektiv storköksventilation.Till Storköksventilation

En hållbar framtid bygger på gröna kretslopp, där vi tar hand om det vi lämnar efter oss. I 25 års tid har vi på Bioteria hjälpt kunder att byta ut gamla fett- och avfallssystem till kostnadseffektiv och miljövänlig teknik.

På Bioteria arbetar vi längs hela värdekedjan inom fett- och avfallshantering. Från produktutveckling, rådgivning och projektering till installation, drift och underhåll.

Våra produkter bygger på naturliga processer fria från kemikalier. Det innebär att stora besparingar kan göras för miljön, samtidigt som det minskar behovet av drift och underhåll.

Idag hjälper vi kommuner och fastighetsbolag, restauranger, hotell och andra anläggningar runt om i Sverige som alla valt att nyttja fördelarna med miljöteknik.