pure effect

Städande bakterier till alla!

Det svenska företaget Pure Effect gör bioteknisk städning tillgänglig för alla!  Det är med andra ord äntligen möjligt att rengöra sitt hem effektivt utan att använda starka kemikalier. Till skillnad från vanliga rengöringsmedel som grundas på kemi, grundas produkterna från Pure Effekt på biologi: levande bakteriekulturer, och deras naturliga förmåga att bryta ner fett och smuts.

Vad är då fördelen? Först och främst: gynnsamma bakterier rengör grundligt och på djupet. De är aktiva ner i porösa material, i sprickor, i springor och i svåråtkomliga vrår. De fortsätter dessutom att rengöra långt efter att städningen är klar! Mikroorganismerna lever nämligen på fett och organiskt material. De “äter upp” det och konsumerar det i sin ämnesomsättning. Deras restprodukter blir endast koldioxid och vatten.

Men Pure Effects grundare har även en miljömission. Med hjälp av biotekniken kan vi minska vår kemikalieanvändning, både på samhällsnivå och i vardagslivet. Det håller vi på Bioteria helt med om! Vi använder nämligen samma typ av lösningar i våra biosystem för fettavskiljare, avfallsutrymmen och storköksventilation.

Bioteknik innebär att använda sig av naturliga lösningar som utvecklats i levande system. Här i form av probiotiska bakterier i miljövänliga städprodukter.

Gynnsamma bakterier är våra allierade

Vi lever i en värld av mikroorganismer – och detta är för det mesta något bra! Bakterier finns överallt, och tvärtemot vad vi ofta tror behöver (eller bör!) vi inte utrota dem från alla miljöer. I många fall är det tvärtom: Den gynnsamma sorten erbjuder ett skydd mot de sjukdomsframkallande. Så fungerar till exempel det artrika ekosystem som lever i vår egen kropp.

När kemikalier bekämpar bakterier skapas ett tillfälligt tomrum. Men detta kommer snabbt att fyllas igen av de bakterier som råkar finnas i närheten. De probiotiska städprodukterna fungerar på ett annat sätt. När gynnsamma bakterier rengör stannar de kvar – vilket innebär att goda bakterier vi känner till ersätter det sammelsurium av kreti och pleti-bakterier som slumpen fört dit. En skyddande biofilm av allierade städbakterier håller därmed borta oönskade bakterier betydligt mer effektivt!

Pure Effect introducerar en ny generation städprodukter med probiotiska  bakterier som verktyg – något som tidigare endast varit tillgängligt för miljömedvetna professionella städföretag.  

Dela på sociala medier

Tillsammans med våra kunder får vi samhällets kretslopp att flöda

Luleå kommun övergår till en hållbar fetthantering

För att komma ner till noll i klimatpåverkan till år 2040 har Luleå kommuns infrastruktur- och serviceförvaltning u […]

Läs mer

Runö Möten & Events skapar en hållbar mötesplats

En kort biltur från Åkersberga centrum, vid Näsuddens naturreservat norr om Stockholm, ligger Runö Möten & Even […]

Läs mer

Telge Fastigheter gör Södertälje till en mer hållbar kommun

I Södertälje bedrivs ett aktivt arbete för att förbättra kommunen inom hållbarhet och miljö. 2023 slutade Södert […]

Läs mer

Stora Skuggans Värdshus – restaurangen med ett riktigt kretsloppstänk

Ute vid Norra Djurgårdens grönskande parkområden ligger Stora Skuggans Värdshus. Här har Carola Magnusson i många […]

Läs mer

Senaste nytt inom Bioteria och utvecklingen av miljöteknik

Bioteria presenterar ett nytt varumärke

23.12.13

Go Green under Black Week

23.11.06

Charlotta Buch presentera bioteknik på Almedalen 2023

Bioteria lyfter det dolda fettproblemet på Almedalen

23.07.03