Bioteria förvärvar Rensa

Vi förvärvar Rensa Avskiljarteknik AB och Reningssystem AB – blir Nordens största aktör inom fastighetsnära avloppsteknik

Genom affären förenas de ledande aktörerna inom hållbar och fastighetsnära avloppsteknik. Förvärvet innebär att Bioteria stärker sin position på marknaden med ett breddat produkt- och tjänsteerbjudande och ökad kraft att fortsätta driva på städernas och VA-branschens hållbarhetsarbete.  

Bioteria Technologies AB är ett svenskt miljöteknikföretag som är branschledande med kunskap inom fettavskiljning och biotekniska helhetslösningar för lukt- och fettproblem. Med innovativa fettavskiljare, bioteknologiska- och digitala applikationer utmanar Bioteria miljöbelastande och utdaterade metoder inom avloppsvattenbehandling, avfallshantering och storköksventilation.

Förvärvet av Rensa stärker vår redan ledande position på marknaden och hjälper oss att ta ytterligare ett steg i vår produktutveckling. Kombinationen av Rensas kompetens inom egentillverkade tankar och Bioterias starka serviceorganisation och vår smarta uppkopplade bioteknik ger oss möjlighet att erbjuda den absolut senaste tekniken och kunskapen till våra kunder. Förvärvet stärker även vår roll som en kunskapspartner till kommunerna i den gröna omställningen av fastigheter, med fokus på vattnets flöde genom staden, säger Niklas Axelsson, VD och grundare, Bioteria

Rensa Avskiljarteknik AB är ett teknikföretag som har specialiserat sig på spillvatten- och matavfallssystem från restaurang och storkök. Rensa har branschledande och framgångsrik produktutveckling av fettavskiljare och pumpstationer. Företaget har även marknadsledande kompetens och produktlösningar för omhändertagande av matavfall för biogasframställning.

Vår filosofi att genom kunskap, innovation och helhetslösningar skapa ett värde för kunden går helt i linje med Bioterias affärsmodell. Utöver ett breddat produktsortiment kommer de positiva synergierna att visa sig i ökad innovationskraft. Jag ser verkligen fram emot att vi nu tillsammans kommer fortsätta leda och utveckla branschen, säger Mikael Jansson VD och grundare, Rensa

I affären ingår även företaget Reningssystem i Sverige AB, vilket tillför en värdefull kompetens inom rening av enskilt och industriellt avloppsvatten.

I grunden delar företagen en gemensam vision – att lösa fettproblematiken i samhället genom kunskap och innovation, att hitta cirkulära system där man ser fett som en resurs. Den drivkraften har tagit företagen till framkanten inom sina nischer, där Bioteria stått för bioteknologiska applikationer, uppkopplade anläggningar samt gediget drift- och underhåll medan Rensa genom egen design och tillverkning har utvecklat produkter och helhetslösningar inom spillvatten- och matavfallssystem. 

Bioteria kommer nu kunna erbjuda sina kunder ett gediget och heltäckande produktsortiment inom avloppsteknik samt bli en ännu starkare drift- och kunskapspartner till sina kunder, avslutar Niklas Axelsson.

Affären förväntas slutföras formellt i mitten av juni, 2023.

Bioteria förvärvar Rensa
Bioteria förvärvar Rensa

För mer information och intervjuförfrågningar, vänligen kontakta:

Karin Wååg, Market Creator, Bioteria Technologies AB

Mail: karin.waag@bioteria.se

Telefon: 070-209 43 55

Dela på sociala medier

Tillsammans med våra kunder får vi samhällets kretslopp att flöda

Luleå kommun övergår till en hållbar fetthantering

För att komma ner till noll i klimatpåverkan till år 2040 har Luleå kommuns infrastruktur- och serviceförvaltning u […]

Läs mer

Runö Möten & Events skapar en hållbar mötesplats

En kort biltur från Åkersberga centrum, vid Näsuddens naturreservat norr om Stockholm, ligger Runö Möten & Even […]

Läs mer

Telge Fastigheter gör Södertälje till en mer hållbar kommun

I Södertälje bedrivs ett aktivt arbete för att förbättra kommunen inom hållbarhet och miljö. 2023 slutade Södert […]

Läs mer

Stora Skuggans Värdshus – restaurangen med ett riktigt kretsloppstänk

Ute vid Norra Djurgårdens grönskande parkområden ligger Stora Skuggans Värdshus. Här har Carola Magnusson i många […]

Läs mer

Senaste nytt inom Bioteria och utvecklingen av miljöteknik

Bioteria presenterar ett nytt varumärke

23.12.13

Go Green under Black Week

23.11.06

Charlotta Buch presentera bioteknik på Almedalen 2023

Bioteria lyfter det dolda fettproblemet på Almedalen

23.07.03