Bioteria prisbelönt The SerendipityChallenge

Bioteria prisas som ett av Sveriges främsta tillväxtbolag

Nyligen belönades miljöteknikföretaget Bioteria med en tredje placering i tävlingen för entreprenörer, The Serendipity Challenge Sweden. Tävlingen riktar sig till entreprenörsledda bolag i tillväxtfas, som bygger på en unik teknologi och/eller en unik affärsidé. Bioteria  kom på tredje plats med motiveringen att bolaget har funnit lösningar på flera tidigare svårlösta problem genom miljöteknik.

-Det här är fantastiskt för Bioteria! Jag är stolt över uppmärksamheten, inte så mycket för min egen skull utan för alla hårt arbetande Bioterianer som leder det här viktiga teknikskifte

Bioteria är ett miljöteknikföretag som startade 2006 och som utvecklar innovativa biotekniska produkter och helhetslösningar för avloppsvattenbehandlingar, avfallsteknik, ventilation och professionell hygien. Bioteria har funnit lösningar på ett flertal tidigare svårlösta problem inom detta fält.

– Bioteria agerar mot fett i samhället för att fett orsakar stor skada för miljö och hållbarhet. Ett samhällsproblem som vi kan lösa genom vår innovativa bioteknk, avslutar Niklas Axelsson.

The Serendipity Challenge Sweden 2014 är en tävling för entreprenörsledda bolag i tillväxtfas. Tävlingen riktar sig till bolag som bygger på en unik innovation eller affärsidé med potential att kommersialisera produkter eller tjänster på den globala marknaden. Vinnare i tävlingen blev förpackningsbolaget Wellplast AB och på andra plats kom MyClosetRoom. Tävlingen avgjordes under Entreprenörsveckan i Båstad den 23-25 juni. Juryn bestod av Saeid Esmaeilzadeh, Christer Hellström, Mikael Lönn, Mats Hederos och Kamjar Hajabdolahi. Personer med stor erfarenhet från näringsliv, styrelsearbete, företagande och entreprenörskap från olika branscher.