Bioteria – en av Sveriges mest inspirerande organisation!

Greenmatch uppmärksammar aktörer som jobbar för en grönare framtid. Tre år i rad har Greenmatch presenterat 30 inspiratörer för hållbar livsstil, där både privata bloggar och företag belönats. I år är fokus att sätta organisationer i rampljuset!

Bioteria blev utsedd som en av Sveriges 30 mest inspirerande organisationer för hållbarhet 2017! Något vi såklart är väldigt stolta och tacksamma för!

Så här lät deras bedömning:

Bioteria är ett bioteknikföretag som jobbar med ett intressant miljöproblem, nämligen fettproblemet. Fettproblemet är något som vi alla kanske inte hört om eller tänkt på ur en miljösynvinkel men Bioteria är här för att utbilda oss. Fett bidrar både till naturförorening och en ökad användning av kemikalier i samhället. På Bioterias webbsida kan du lära dig mera om fettproblemet och på deras blogg kan du läsa om både avfallshantering och avloppsvattenbehandling.

Vad tycker ni är viktigast för att säkerställa en hållbar framtid?

Vi tror att en hållbar framtid blir möjlig när effektiv grön miljöteknik ersätter resursslöseri och traditionella miljöbelastande lösningar. Medvetenheten finns redan. Viljan också. I många fall finns även den nya tekniken. Det viktigaste är att goda intentioner, gröna visioner och miljövänliga innovationer verkligen omsätts i praktisk handling och vardaglig verklighet. -Karin Wååg, Market Creator, Bioteria.

Läs mer om Greenmatch här

Och om vi själva skulle beskriva vår organisation, vår vision och våra kunder – skulle det låta ungefär så här: