Case

Kundcase Clarion Hotel Post

Clarion Hotel POST – 12 månader med VENT BioSystem

På Clarion Hotel Post i Göteborg upplevde man alla de problem som fett kan orsaka i ett restaurangkök. Under våren 2014 installerade Bioteria VENT Biosystem – ett biologiskt system, grundat på mikroorganismers förmåga att bryta ner fett. Efter 52 veckors full drift konstaterades ett enastående resultat. Ladda ner hela artikeln här.

Futurum Fastigheter i Örebro

FUTURUM – full kontroll med bioteknik

Futurum Fastigheter i Örebro äger cirka 376 000 kvm och förvaltar ca 446 fastigheter, däribland förskolor, skolor och brandstationer för att nämna några. Genom strategiska beslut kring hanteringen av fettavskiljare, avfallsutrymmen och storköksventilationer har Örebro sparat en hel del pengar, miljö och driftproblem. Läs om hur Örebro kommun minskade sina tömningar med 92%.

Sigtuna

SIGTUNA – Utdömt reningsverk blir miljövänligt och kostnadseffektivt

Bioterias uppdrag bestod i att ersätta den trekammarbrunn som på 60-talet ansågs tillräcklig för att rena vattnet från den enda skolbyggnaden på platsen. Sedan 60-talet har både miljökraven skärpts och verksamheten utökats. Resultatet blev en miljövänlig, driftsäker och kostnadseffektiv lösning med bioteknik. Läs mer om reningsverket i Odensala.