Charlotta Buch presentera bioteknik på Almedalen 2023

Bioteria lyfter det dolda fettproblemet på Almedalen

Okunskap är den största fienden till att gröna innovationer inte släpps fram i samhället. Vi vet att fett kanske inte är det första folk tänker på när det gäller miljöproblem, därför är vi dedikerade vårt uppdrag att kunskapsdela och utbilda vår omgivning. På arenan Stadsutvecklingsdagarna365 träffas människor med ett särskilt starkt engagemang för stadsutveckling och som vill bidra till viktiga förändringar. Av den anledningen kändes det viktigt för oss att lyfta det dolda fettproblemet – ett problem som haft en lösning sedan 25 år tillbaka.

Vi berättar om den gröna innovationen som löser det dolda fettproblemet!

På Almedalen berättar vi om något som finns i varje restaurang, i de flesta skolmatsalar, bagerier och på många andra ställen där mat hanteras – nämligen  fettavskiljaren.

Det står helt klart att fettavskiljare är den absolut bästa försvarslinjen för att skydda ledningsnätet från fett. Men för att fettavskiljaren ska klara sin uppgift krävs att den töms var 14:e dag eller minst 1 gång per månad. Då skyddar vi ledningsnätet men det medför ett gigantiskt behov av tunga transporter. Plötsligt har vi fått tung trafik i våra städer som inte bara är ett stort miljöproblem utan skapar försämrad stadsmiljö och livskvalitet i städerna.

Bioterias bioteknik för fettavskiljare innebär att vi med hjälp av bakterier bryter ner fettet direkt i tanken. När fettet bryts ner försvinner problemen med akuta driftstörningar, höga kostnader och alla de problem som kommer med tung trafik.

Bioterias bioteknologiska lösning var en grön innovation som lanserades för 25 år sedan och har sedan dess implementerats i ett 100-tal kommuner runt om i Sverige. Trots nöjda kunder och evidensbaserade studier och rapporter tenderar de stora städerna att fortsätta i gamla hjulspår.

På Almedalen diskuterar vi frågan tillsammans med representanter från Stockholm Vatten och Avfall, Svenskt Näringsliv, Stockholms Handelskammare och Trafikborgarrådet i Stockholm stad.

Ta del av det inspelade evenemanget här:

Almedalen 2023

Dela på sociala medier

Tillsammans med våra kunder får vi samhällets kretslopp att flöda

Luleå kommun övergår till en hållbar fetthantering

För att komma ner till noll i klimatpåverkan till år 2040 har Luleå kommuns infrastruktur- och serviceförvaltning u […]

Läs mer

Runö Möten & Events skapar en hållbar mötesplats

En kort biltur från Åkersberga centrum, vid Näsuddens naturreservat norr om Stockholm, ligger Runö Möten & Even […]

Läs mer

Telge Fastigheter gör Södertälje till en mer hållbar kommun

I Södertälje bedrivs ett aktivt arbete för att förbättra kommunen inom hållbarhet och miljö. 2023 slutade Södert […]

Läs mer

Stora Skuggans Värdshus – restaurangen med ett riktigt kretsloppstänk

Ute vid Norra Djurgårdens grönskande parkområden ligger Stora Skuggans Värdshus. Här har Carola Magnusson i många […]

Läs mer

Senaste nytt inom Bioteria och utvecklingen av miljöteknik

Bioteria presenterar ett nytt varumärke

23.12.13

Go Green under Black Week

23.11.06

Bioteria förvärvar Rensa

Vi förvärvar Rensa Avskiljarteknik AB och Reningssystem AB – blir Nordens största aktör inom fastighetsnära avloppsteknik

23.06.08