Ekonomiassistent

På Bioteria är vi övertygade om att framtidens gröna teknik kommer att innebära lösningar för planetens miljöproblem. Genom att ersätta traditionella miljöbelastande lösningar med modern bioteknik har Bioteria infört en helt ny teknik som gör stor skillnad för våra kunder. För miljön. För plånboken. För samhället i stort. 

Bioteria är världsledande inom biotekniska lösningar för fettproblem och effektiv waste management. Vi utvecklar och marknadsför produkter och tjänster inom fettavskiljning, avfallshantering och storköksventilation. Vi erbjuder våra kunder kunskap genom hela kedjan från konsultation, projektering, tillverkning, installation, drift och underhåll.

BESKRIVNING AV TJÄNSTEN

I rollen som ekonomiassistent kommer du att stötta redovisningsenheten inom både  leverantörs- och kundreskontra samt hantera diverse olika administrativa uppgifter. 

På leverantörsreskontra innebär det bla sortera och ankomstregistrera leverantörsfakturor, kontering, hantering attestflöde, matcha fakturor mot inköpsorder, hantera betalningar samt avstämning av leverantörsreskontra. Du kommer löpande att ha kontakt med våra leverantörer gällande fakturafrågor. 

På kundreskontra innebär det att dagligen skapa fakturor till kund vilket innebär många interna kontakter inom Bioteria. 

Rollen innebär också att vara ett administrativt stöd till CFO / redovisningschef samt ett operativt stöd för verksamheten. Du kommer löpande ha kontakt internt med våra medarbetare.

PERSONPROFIL

Vi söker dig som har en gymnasieutbildning med ekonomisk inriktning och minst 2 års arbetslivserfarenhet som ekonomiassistent / administrativ assistent. Du har erfarenhet av arbete med leverantörs- och kundreskontra och är väl insatt i bokföringens regler. Du har goda kunskaper i MS Office och om du har erfarenhet av arbete i Netsuite är det meriterande. Du talar och skriver flytande svenska och engelska. 

Vidare tror vi att du som person är glad och positiv med god systemvana och bra samarbetsförmåga. Du är noggrann i ditt arbete och har förmågan att hålla och skapa struktur samt driva ärenden hela vägen i mål. Du har god kommunikationsförmåga och kan anpassa kommunikationen till olika situationer och mottagare. Om du dessutom trivs med och har lätt för att samarbeta är detta helt rätt uppdrag för dig!

ÖVRIG INFORMATION

Start: omgående / enl överenskommelse
Plats: Arninge 

Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta:

Johanna Lundberg, CFO Bioteria
johanna.lundberg@bioteria.se
Tel: 073-501 04 82

Ansökningar hanteras löpande och tjänsten kommer att tillsättas omgående.

Dela på sociala medier

Ansök nu

Känns denna tjänst som något för dig? Fyll då i formuläret och bifoga ditt personliga brev och ditt CV. Vi ser fram emot att höra från dig!

Filnamn:

Filstorlek:

Filnamn:

Filstorlek: